Turnen


Van handstandoverslag tot succes

Kinderen van deze leeftijd groeien nog steeds als gekken, maar nu ontwikkelt elk kind aan een uniek tempo. Daarom is ons gymprogramma voor jongens en meisjes van de lagere school net iets anders dan de sessie van onze jongere leden. De lessen worden in groepen ingedeeld zodat er specifieke activiteiten voor elk geslacht en naar ieders ontwikkelingsniveau kunnen worden aangeboden. Zo krijgen alle kinderen de kans om nieuwe uitdagingen in hun eigen tempo onder de knie te krijgen. Elk nieuwe prestatie wordt gevierd met een hoera en een high five en zorgt voor meer zelfvertrouwen, vastberadenheid en de wens om het telkens beter te doen.

Aanpak

Goed in je vel! Doorgedreven evenwicht, soepelheid en kracht dankzij gymtraining uithoudingsvermogen, behendigheid en ritme, perfectioneren van welbepaalde gymnastische vaardigheden.

Goed in je hoofd! Vasthouden van aandacht en verhogen van concentratie, vergroten van probleemoplossend vermogen en in staat zijn om instructies op te volgen.

Goed in het leven! Meer zelfvertrouwen in een sociale omgeving, actieve deelname in een groep, emoties leren beheersen, grotere bereidheid om de leidersrol op zich te nemen.